top of page

Kurumsal

sartlar-kosullar.jpg
Şartlar ve Koşullar

TARİHİ ADIYAMAN  KAHVECİSİ'NDE GIDA GÜVENLİĞİ
Tarihi Adıyaman Kahvecisi, her şeyden önce gıda güvenliğini ön planda tutmaktadır. Firmamız gıda güvenliğini, hijyen ve sanitasyonu sağlamak adına çalışan personelin, idari personelin hatta işverenin dahi eğitilmesini desteklemekte ve oluşan değişiklikleri yeni eğitimler sayesinde takip edebilmektedir.
Sistem kurulurken tamamen ISO Kalite Yönetim Sistemleri üzerine kurulmuştur.
- ISO 22000:2005
- ISO 9001:2008
- HELAL CERTIFICATE
- ISO: International Standards for Organization
ISO 22000:2005 NEDİR VE SİSTEMİMİZDE NASIL YER ALMAKTADIR?
ISO 22000:20005 Gıda Güvenliği Yönetim sistemidir. Bu sistem, dünya çapında güvenli gıda temini sağlamak amacı ile oluşturulmuştur. Gerekliliklerin tarladaki çiftçiden, taşıma ve depolama operatörlerine, perakendeciler ve restoranlardan onların tedarikçilerine kadar makine ve ambalaj üreticileri de dahil olmak üzere ortak olması üzerine hedeflenmiştir.Tehlike analizlerinin yapılması, kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, kritik kontrol noktalarının izlenmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin oluşturulması, sistemin etkili bir şekilde yönetilmesinin sürdürülmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması. Tüm bu süreçler firmamız tarafından uygulanarak gıda güvenliği sisteminin aktif uygulanması sağlanmaktadır.

 
 
ISO 22000:2005 TEMEL İLKELERİ NELERDİR?

 

Tehlike analizlerinin yapılması, kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, kritik kontrol noktalarının izlenmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin oluşturulması, sistemin etkili bir şekilde yönetilmesinin sürdürülmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması. Tüm bu süreçler firmamız tarafından uygulanarak gıda güvenliği sisteminin aktif uygulanması sağlanmaktadır.
ISO 9001:2008 NEDİR VE NEDEN UYGULANIR?
ISO 9001:2008 , bitmiş ürünün son üründe hatalı/ hatasız olarak ayrılması yerine üretim sistemlerinin ara kontroller ile güvence altına alınması böylece hatalı üretimin engellenmesi esas alınmıştır.
ISO 9001:2008 5 ana başlık içermektedir.
1.Kalite Yönetim Sistemi: Genel şartlar, kalite el kitabı, dokümanların kontrolü, kalite kayıtlarının kontrolü
2.Yönetim Sorumluluğu: Müşteri odağı, kalite politikası, yetki ve iletişim, yönetimin gözden geçirilmesi
3. Kaynak Politikası : Kaynakların sağlanması, insan kaynakları, alt yapı, çalışma ortamı
4. Ürün-Hizmet- Gerçekleştirme :  Üretim sürecinin planlanması, müşteri ile ilgili prosesler, tasarım ve geliştirme, satın alma süreci, ürün-hizmet ve servis sunumu.
5.Ölçme-Analiz ve İyileştirme :  Genel, izleme ve ölçme, uygun olmayan ürünün-hizmetin kontrolü, veri analizi, iyileştirme.

 

 

HELAL SERTİFİKASI NEDİR NE İŞE YARAR?


Codex Alimenterus’a göre helal “ İslami koşullara uygun gıda” olarak kullanılmaktadır. Helal Belgesi, güvenilir, dini bilgisi ve bilinci tam, muteber, işinin ehli ve tarafsız bir kurumun, belgelendirmeye tabi olan üretimi denetlemesini, dini kaideler, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, uygunluk verilmiş kabul edilirliği olan bir belge vermesini içeren bir uygulama işlemi grubudur. Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Bu Şartlarda verilen sertifikaya da Helal Sertifikası-Belgesi denilir
Biz de İslami koşullara uygun gıda tüketmek isteyen müşterilerimizi düşünerek Helal Gıda’ya uygun ürünler ürettiğimizi, bağımsız bir kurumun denetlemeleri sonucunda Helal Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır. 

 


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ POLİTİKASI


Çalışanlarımız bizim için değerlidir. Şirketimiz, belirlenen iş kanunlarına göre çalışmaktadır. Ayrıca Çalışanlarımızın ve ziyaretçilerimizin güvenliğini sağlamak amacı ile risk değerlendirmesini belirlenmiş periyotlarda yaptırmaktayız.
ISG sistemi şirketimizde kurulmuş olup yapılan çalışmalar iş güvenliği sisteminin aktif olduğunu göstermektedir. Risk değerlendirmesi sonucunda gerekli düzenlemeler yapılmaktadır. Ayrıca iş güvenliği ile ilgili personelimize düzenli eğitimler verilmekte böylelikle iş güvenliği mevzuatında yapılan değişiklikler de yakından takip edilmektedir.

 


ÜRÜNLERİMİZİN İZLENEBİLİRLİĞİNİ NASIL SAĞLIYORUZ?


Tarihi Adıyaman Kahvecisi ham madde deposuna giren tüm ham maddeler içerikleri ve akredite laboratuvarlarda oluşturulan analiz sonuçları ile birlikte gelir. Fiziksel analizleri ve araç uygunluk durumu kontrol edilmeden kesinlikle ham madde deposuna alınmaz.
Ham madde deposunda yer alan tüm hammaddeler ayrı ayrı ve istifleme kurallarına uygun olarak yerleştirilmiştir. Alerjen etkisi bulunan tek ham madde kahve kreması ve sütsüz kahve kremasıdır. O da uygun aralıkta ve yükseklikte yerleştirilmiştir. Üretim alanı içerisinde bulunan temizleme aparatları kalite politikası gereği renklerine göre ayrılmaktadır. İşletme içerisinde kullanılan fırçalar mavi renklidir. Temizleme işlemleri temizlik talimatlarına uygun olarak periyodik zamanlarda gerçekleştirilir.
Üretimi yapılacak ürün belirlendikten sonra ham maddeler sırası ile Vardiya Sorumlusu kontrolünde depodan çıkarılır ve üretimleri hijyen ve sanitasyon koşullarına uygun olarak gerçekleşir. Kapanan ambalajlara otomatik olarak o günün tarihi lot numarası yazılır. Bu lot numaraları sayesinde de ürünlerde sonradan oluşabilecek acil durumlar doğrultusunda ürün geri toplama işlemi ya da normal olarak ürünlerin izlenebilirliği, üretiminde kimlerin çalıştığı, hangi ham maddelerin ürüne girdiği kolayca gözlemlenebilir.?

bottom of page